Helyi időjárás

Madárkarácsony a Széchenyi-ligetben

A Zöld Csütörtök Természetvédő Körünk évről-évre megtartja a Madárkarácsony című programot, amely során előre és helyben elkészített különféle madáreleséggel kedveskedünk a ligeti madaraknak és ezzel a programmal "hivatalosan" is megnyitjuk a téli madáretető szezont.


Pár napja ugyan már leesett az első nagyobb mennyiségű hó, így sokan már belefogtak a madáretetésbe. Aki viszont még nem kezdte el (de szeretne) és nincs tisztában azzal, hogy milyen módszerekkel teheti ezt meg, akkor az látogasson el és lesse el egyszerű és olcsó ötleteinket és töltsön el velünk egy-két órácskát.

A lezajlott program fotóit megtekinthetik az érdeklődők ezen az oldalon. >>>

De aki már rutinos az etetés fortélyaiban, azokat is szeretettel várjuk a Madárkarácsonyra 2012. december 16-án Békéscsabán a Széchenyi-ligetbe. A program két részből áll:
- Aki tevékenyen is részt szeretne venni és segítene nekünk elkészíteni még néhány színes cserépbe, érdekes termésbe és furcsa kompozícióba kiöntött faggyú madárpogácsát, az már 9 órától jöhet a Körösök Völgye Látogatóközpontba.
- De aki csak később ér rá, az akár 11 óra körül is jöhet a már kész eleséggel és együttesen "feldíszítjük" a madarak és a saját magunk örömére is a szokásos kis területünket a játszótér mellett.

Hogy miket lehet hozni? Almát, diót, szalonnát, vagy előre elkészített madárpogácsát vagy egyéb etetőt feltöltve eleséggel. De ha valaki üres kézzel, de meleg szívvel jön velünk ünnepelni, azok se aggódjanak. Készítünk bőven eleséget, mindenki be tud segíteni azok kihelyezésében.

Tehát ne feledjétek:
Vasárnap ZCS madárkarácsony!

 

Invalid RSS link or you're not allowed to read this Picasa gallery or album.

Facebook

Ki van online?

Oldalainkat 31 vendég és 0 tag böngészi