Helyi időjárás

Mi szedjük 2014! - erdőtakarítás

 

A békéscsabai Zöld Csütörtök Természetvédő Kör tagjai a 2013-as kagylótutajszedő akció után idén ismét megrendezik "Mi szedjük!" programjukat. Ezúttal Békéscsaba egyik helyi védettséget élvező természetvédelmi területét, az Ó-gerlai Kovácsi-erdőt fogják kitakarítani, az emberek által odahordott és felgyülemlett szeméttől.Az 1997-ben védetté nyilvánított Kovácsi-erdő Békéscsabáról, a Dobozi úton Békés felé vezető út mellett fekszik. A természetvédelmi területen erdősztyepp és ártéri erdő maradványfoltjai maradtak meg. Az erdőhöz köthető még a védett dobozi pikkelyescsiga (Hygromia kovacsi), az egykori Gerla falu (Ó-Gerla) és a bencés szerzetesek egykori monostora (annak helye és az azt körülölelő ér). További részletek a helyszínről >>>

Az országos TeSzedd program májusi szemétszedő akcióját, egyben a korai tavasz miatt korábban kezdődő fészkelési időszakot megelőzve, március végére tűztük ki az erdőtakarítást, amellyel várhatóan még nem zavarjuk meg a madarak fészkelését.

Jelmondat: Mi szedjük!

Az akcióban azon vállalkozó kedvű önkéntesek és együttműködő szervezetek is részt vehetnek, akik fontosnak tartják környezetük rendezettségét, a helyi természeti és kulturális értékek megőrzését.
Középiskolásoknak igazolást is adunk a kötelező 50 órás közösségi szolgálathoz. (Csak a már leszerződött iskolák diákjainak.)

Aki szeretne részt venni, az 2014. március 29-én csatlakozzon hozzánk!

A résztvevőket egy tányér paprikás krumplival vendégeljük meg, de ehhez előzetesen regisztrálni kell március 28-án éjfélig itt >>>

Ennek hiányában sajnos nem áll módunkban ebédet adni!


Békéscsabaiaknak indulás 2014. március 29-én (szombaton) 8.30-kor a Malom térről a ZCS tagjaival kerékpárral. Gépjárművel érkezőknek, vagy gerlai/dobozi lakosoknak találkozó 9.00-kor a Kovácsi-erdőnél, ahol az egyesület többi tagja várja majd a résztvevőket.
!!!A kerékpárosoknak - lakott területen kívül - fényvisszaverő mellényt / ruházatot kell viselnie!!!A szemétszedéshez elengedhetetlen kesztyűket, zsákokat a Zöld Csütörtök Természetvédő Kör biztosítja, de célszerszámokat (kinek mi tetszik) lehet hozni bárkinek. A programot követő hétfőn Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzatának megbízásából elszállítják az összegyűjtött szemetet.

Az akción mindenki saját felelősségére vesz részt!

További információk a zoldcsutortok [kukac] gmail [pont] com e-mail címen!


 

SlideshowFx Picasa Widget for Joomla!
Copyright © 2010 www.OopsTouch.com

Facebook

Ki van online?

Oldalainkat 35 vendég és 0 tag böngészi